Stockholmsområdet
 Skåne
 Östra Sverige
 Norra Sverige
 Västra Sverige, Gbg
 Utlandet
 Blomsterfonden
 Seniorlån

 

Lån Senior

Att få lån för en senior eller pensionär har inte varit så lätt. Många seniorer har tillgångar i form av en fastighet eller en bostadsrätt, men kan ha svårt att få vardagen att gå ihop. Har man en fastighet eller en bostadsrätt är lånen på fastigheten ofta avbetalda. Inkomsten i form av pension brukar inte vara så hög, och den imponerar framförallt inte på banken och den standardiserade lånekalkylen.  

Äntligen har några av de svenska storbankerna insett att väldigt många pensionärer har stora tillgångar i form av fastigheter. Dessa brukar som regel vara lågt eller inte alls belånade. Detta scenario har gjort att flera banker idag erbjuder Seniorlån. Villkoren för Seniorlånen varierar från bank till bank, grunderna är dock desamma, ett amorteringsfritt lån på en del av fastighetens marknadsvärde, ofta halva marknadsvärdet. Man kan få låna en viss procent av fastighetens marknadsvärde, och hur stort lånebelopp är beroende av låntagarens ålder. Räntekostnaden läggs på lånet och det är amorteringsfritt. Detta lån kan sedan användas till vad man vill! Sätta guldkant på vardagen helt enkelt. Reparera huset, resa, nya glasögon - man får använda pengarna till vad man vill!

Det lånar sig att prata med flera banker innan man tar ett lån. De erbjuder ofta olika villkor och räntor.  

Kontakta bankerna och låneinstituten och hör efter vem som kan ge dig bäst villkor!
Veterenen har jämfört de olika seniorlånen som finns på marknaden. 

 


Seniorbostad.se  har ansträngt sig för att få alla uppgifter korrekta. Skulle det trots det smyga in sig felaktigheter kan vi inte ta ansvar för detta.  info(a)seniorbostad.se