Stockholmsområdet
 Skåne
 Östra Sverige
 Norra Sverige
 Västra Sverige
 Utlandet
 Blomsterfonden
 Seniorlån

 

Seniorboende norra Sverige

Det kommer en dag för de flesta av oss när det blir jobbigt att bo i eget hus eller egen lägenhet. Då man behöver och vill ha hjälp med några eller många av de praktiska sakerna som att laga mat, städa och ta hand om sig själv mer eller mindre. Denna förändring är bra att börja tänka  på tidigt, kanske omkring 55 års ålder. Många seniorboende vänder sig just till 55+, dvs de som är 55 år och uppåt.

När den dagen kommer kan det vara bra att ha tänkt lite i förväg på vad man vill ha för hjälp och framförallt var man vill få hjälpen. För att få en seniorbostad ska man i regel vara plus 55, även om det naturligtvis varierar.  Det kan vara väldigt långa köer till attraktiva boendeformer, så det gäller att vara ute i god tid och kanske ställa sig i kö redan när man är 40 eller 50 år.

Kopparstaden, Falun
Kopparstaden äger fem hus för seniorer i Falun. God gemenskap och trivsel är ledord för boendet. Behöver man hjälp för att klara av de dagliga sysslorna kan få stöd av kommunens hemtjänst.

MittHem, Sundsvall
Seniorboende med service och tjänster för de boende, både för vardag och fest! Lägenheter samt gemensamhetsutrymmen och med en husvärdinna som gärna ger ett handtag då och då. 

Arboga kommun
Hyresrätter i centrala Arboga som var färdiga 2007. Lägenheter med möjlighet till service och gemensamma aktiviteter. 

Strandgården, Skebo, Skellefteå, 
Hyresrätter i centrala Skellefteå med alla moderniteter som relaxavdelning, festvåning, övernattningsrum och gemensam storbilds-tv. Flera hissar och tvättstugor på alla våningsplan - bekvämt och genomtänkt! 

Seniorgården AB
Attraktivt boende för 55+ samtidigt som det är anpassat efter seniorers behov av trygghet, funktionalitet och viss service. Det finns även gemensamhetslokaler och ofta övernattningsrum för släkt och vänner. Finns runt om i Sverige och drivs av JM.

Älvsbyns kommun
Seniorboende där man kan ställa sig i kö när man är 75år. Det finns möjlighet till hemtjänst och stöd i boendet.

Listan ovan är på intet sätt komplett. Maila oss gärna med tips som kompletterar sidan!


Seniorbostad.se  har ansträngt sig för att få alla uppgifter korrekta. Skulle det trots det smyga in sig felaktigheter kan vi inte ta ansvar för detta.  info(a)seniorbostad.se