Stockholmsområdet
 Skåne
 Östra Sverige
 Norra Sverige
 Västra Sverige
 Utlandet
 Blomsterfonden
 Seniorlån

 

 

Seniorboende utomlands

Det kommer en dag för de flesta av oss, när det blir jobbigt att bo i eget hus eller egen lägenhet. Då man behöver och vill ha hjälp med några eller många av de praktiska sakerna som att laga mat och städa. Tänk vad skönt att slippa klippa gräs, klippa äppelträd, måla om huset och sköta allt annat praktiskt! När man ändå är på jakt efter ett trevligt seniorboende, varför inte välja ett i värmen? Tänk att kunna spela golf hela året istället för att skotta snö!

Ett seniorboende är inte detsamma som ålderdomshem. Seniorboende är för aktiva män och kvinnor som vill bo med likasinnade. Jämför det med ett "studentboende för äldre". Ofta så anordnar de boende aktiviteter och utflykter tillsammans. Det kan vara vävning, snickarkurs, vinprovning, kortspel, musikaftnar, släktforskning, spela golf eller något helt annat. Trevliga, roliga sysselsättningar som många finner en gemenskap i.

Det kan vara oerhört skönt att på lite äldre dagar slippa regn, rusk och snöskottning! Varför inte flytta till varmare breddgrader hela eller delar av året?

Lägenheter i Mandelieu, Frankrike
Tertius Home uppför lägenheter i närheten av Cannes, vilket betyder sol och värme större delen av året.  Boendekonceptet bygger på bra tillgänglighet och hög standard med boendeservice och gemenskap.

Spanienkusten
Det finns flera bostadsområden att välja på i Spanien om du vill flytta dit som senior. Många nya fastigheter håller också på att byggas enbart för seniorboende.

Scandinavian Village, Thailand
Många nya bostadsområden uppförs enbart för pensionärer eller seniorer, inte sällan i svensk regi. Det finns en mängd aktiviteter och många andra svenskar, skandinavier och européer som valt att åldras i  Thailand. Denna länk passar när minst en i paret är över 55 år.

Thailandfastigheter
Köp en egen fastighet i Thailand, här hittar du mycket av information du behöver. Förmedlar fastigheter i hela Thailand.

Thailändska ambassaden
Har en lista över adresser och länkar till fastighetsmäklare som säljer hus i Thailand.

Vad gäller för att kunna stanna i Thailand en längre tid?
Information från Thailändska ambassaden om visum lämpligt för långtidsvistelse i Thailand. 

Artikel i Sydsvenskan om seniorboende i Thailand

 

Listan ovan är på intet sätt komplett. Maila oss gärna med tips som kompletterar sidan!


Seniorbostad.se  har ansträngt sig för att få alla uppgifter korrekta. Skulle det trots det smyga in sig felaktigheter kan vi inte ta ansvar för detta.  info(a)seniorbostad.se