Stockholmsområdet
 Skåne
 Östra Sverige
 Norra Sverige
 Västra Sverige
 Utlandet
 Blomsterfonden
 Seniorlån

 

Seniorboende 55+ i Linköping, Jönköping

Ett seniorboende är inte detsamma som ålderdomshem. Seniorboende är för aktiva män och kvinnor som vill bo med likasinnade. Jag jämför det med ett "studentboende för äldre". Ofta så anordnar de boende aktiviteter och utflykter tillsammans. Det kan vara vävning, snickarkurs, vinprovning, kortspel, musikaftnar, spela golf, släktforskning eller något helt annat. Trevliga, roliga sysselsättningar som många finner en gemenskap i.

För att få en seniorbostad ska man i regel vara plus 55, även om det naturligtvis varierar från förening till förening. Det kan vara väldigt långa köer till attraktiva boendeformer, så det gäller att vara ute i god tid och kanske ställa sig i kö redan när man är 40 eller 50 år.

BRF Skogsblomman, Uppsala
Bostadsrättsförening med 5 hus för boende som är över 55. Gemensamhetslokaler, restaurang, bibliotek och ett stort antal aktivitetsrum såsom snickeri, vävsal och gymnastiksal.

Ekebyhus, Uppsala
Seniorboende i västra Uppsala för 55-75-åringar som har stora önskemål om komfort, service samt integritet. 100 lägenheter finns i bostadsrättsföreningen.

Äldreboende i Västerås
Västerås kommun har information om seniorbostäder i Västerås.
 

KFAB, Katrineholm
I centrala Katrineholm finns möjlighet till aktivt seniorboende för de som är 55+. Gemensamhetslokaler och välutrustade lägenheter med inglasade balkonger erbjuds.

Seniorbostäder i Linköpings Kommun
Linköpings Kommun har information om seniorbostäder i Linköpings kommun.

Seniorum, Nyköping
Nybyggda bostadsrätter i 1-plan i Tystberga. Det är senioranpassade villor för 55+, inflyttning från 2009.

Seniorboende i Hannäs, utanför Åtvidaberg
Seniorboende 2.5 mil från Åtvidaberg resp Valdemarsvik i lantlig miljö. Här finns rum att hyra med egen wc/dusch och pentry, och gemensamma lokaler som kök, tvättstuga och allrum. 

Seniorgården AB
Attraktivt boende för 55+ samtidigt som det är anpassat efter seniorers behov av trygghet, funktionalitet och viss service. Det finns även gemensamhetslokaler och ofta övernattningsrum för släkt och vänner. Finns runt om i Sverige och drivs av JM.

 

Listan ovan är på intet sätt komplett. Maila oss gärna med tips som kompletterar sidan!


Seniorbostad.se  har ansträngt sig för att få alla uppgifter korrekta. Skulle det trots det smyga in sig felaktigheter kan vi inte ta ansvar för detta.  info(a)seniorbostad.se