Flytta
 Stockholmsområdet

 Skåne
 Östra Sverige
 Norra Sverige
 Västra Sverige, Gbg
 Utlandet
 Blomsterfonden
 Seniorlån  

 

Seniorboende 55+ Skåne

Det kommer en dag för de flesta av oss, när det blir jobbigt att bo i eget hus eller egen lägenhet. Då man behöver och vill ha hjälp med några eller många av de praktiska sakerna som att laga mat och städa. Tänk vad skönt att slippa klippa gräs, klippa äppelträd, måla om huset och sköta allt annat praktiskt! Istället kan man använda tiden till att spela golf, åks skidor eller varför inte läsa en tidning? Då passar ett seniorboende bra, det gäller bara att hitta en passande boendeform.

För att få en seniorbostad ska man i regel vara plus 55, även om det naturligtvis varierar från förening till förening. Det kan vara väldigt långa köer till attraktiva boendeformer, så det gäller att vara ute i god tid och kanske ställa sig i kö redan när man är 40 eller 50 år.

Ett seniorboende är inte detsamma som ålderdomshem. Seniorboende är för aktiva män och kvinnor som vill bo med likasinnade. Jag jämför det med ett "studentboende för äldre". Ofta så anordnar de boende aktiviteter och utflykter tillsammans. Det kan vara vävning, snickarkurs, vinprovning, kortspel, musikaftnar, släktforskning, spela golf eller något helt annat. Trevliga, roliga sysselsättningar som många finner en gemenskap i.

Seniorboende i Malmö

Seniorhus, Karlskrona
Seniorhus i Karlskrona har ett par erbjudande om seniorbostäder i centrala Karlskrona. Många projekt är på gång, både bostadsrätter och kooperativa hyresrätter.

Senioren i Kristianopel
Bo i kooperativ hyresrätt mitt i den idylliska byn. Vi ska bygga 4-6 lägenheter som skall planeras så snart vi är tillräckligt många intressenter!

Seniorgården AB
Attraktivt boende för 55+ samtidigt som det är anpassat efter seniorers behov av trygghet, funktionalitet och viss service. Det finns även gemensamhetslokaler och ofta övernattningsrum för släkt och vänner. Finns runt om i Sverige och drivs av JM.

Trelleborgshem
Lägenheter anpassade för äldre hyresgäster med bredare dörrar, närmare tvättstugan och inga utan trösklar. I vissa hus finns egen värdinna som hjälper till med praktiska saker. 


Seniorbostad.se  har ansträngt sig för att få alla uppgifter korrekta. Skulle det trots det smyga in sig felaktigheter kan vi inte ta ansvar för detta.  info(a)seniorbostad.se