Stockholmsområdet
 Skåne
 Östra Sverige
 Norra Sverige
 Västra Sverige, Gbg
 Utlandet
 Blomsterfonden
 Seniorlån

 

Seniorboende Malmö

För att få en seniorbostad ska man i regel vara plus 55, även om det naturligtvis varierar från förening till förening. Det kan vara väldigt långa köer till attraktiva boendeformer, så det gäller att vara ute i god tid och kanske ställa sig i kö redan när man är 40 eller 50 år.

Ett seniorboende är inte detsamma som ålderdomshem. Seniorboende är för aktiva män och kvinnor som vill bo med likasinnade. Jag jämför det med ett "studentboende för äldre". Ofta så anordnar de boende aktiviteter och utflykter tillsammans. Det kan vara vävning, snickarkurs, vinprovning, kortspel, musikaftnar, släktforskning, spela golf eller något helt annat. Trevliga, roliga sysselsättningar som många finner en gemenskap i.

Malmö Stad
BoForum förmedlar boende till seniorer. Man måste ha fyllt 55år för att ställa sig i kön och bli tilldelad lägenhet. Lägenheter finns på ett flertal ställen i Malmö såsom vid Mobilia och Västra Hamnen.

Lyxigt seniorboende i Malmö
Eurocs gamla kontor i Limhamn byggs om till lyxlägenheter för 55+. Bostadsrätterna beräknas komsta mellan 2 och 3 miljoner. Men inspiration från USA blir det dygnet-runt service, pool och nära till golfbanan.

Ovan finns en lista på några förslag till seniorboende eller äldreboende som det också kallas. Listan är på intet sätt komplett. Har ni tips på fler ställen, maila oss  gärna så kompletterar vi sidan!


Seniorbostad.se  har ansträngt sig för att få alla uppgifter korrekta. Skulle det trots det smyga in sig felaktigheter kan vi inte ta ansvar för detta.  info(a)seniorbostad.se