Flytta
 Stockholmsområdet

 Skåne
 Östra Sverige
 Norra Sverige
 Västra Sverige
 Utlandet
 Blomsterfonden
 Seniorlån


 

 

Seniorboende Stockholm

Det är bra att börja tänka  på var man ska bo när man blir lite äldre redan i "unga år".  Många seniorboende vänder sig till 55+, dvs de som är 55 år och uppåt.

För att få en seniorbostad där man själv vill, gäller det att planera. Det kan vara väldigt långa köer till attraktiva boendeformer, så man kanske bör ställa sig i kö redan när man är 40 eller 50 år.

Ett seniorboende är inte detsamma som ålderdomshem. Seniorboende är för aktiva män och kvinnor som vill bo med likasinnade. Jag jämför det med ett "studentboende för äldre". Ofta så anordnar de boende aktiviteter och utflykter tillsammans. Det kan vara vävning, snickarkurs, vinprovning, kortspel, musikaftnar, släktforskning, golftävlingar eller något helt annat. Trevliga, roliga sysselsättningar som många finner en gemenskap i.

 

Blomsterfonden, Stockholm
Blomsterfonden erbjuder ett privat alternativ för äldreboende. med mycket service. Blomsterfonden har bostäder i Djursholm, Älvsjö, på söder och i norra Stockholm. 
Reportage från Svalnäs.  

Seniorboende i Danderyd Danderyds kommun har samlat ihop kommunala och privata vårdgivare på en sida.

Hägersten, Stockholm
Nya seniorlägenheter för personer över 65 år. Kö via bostadsförmedlingen, www.bostad.stockholm.se.

Hiertagården, Lidingö
Strax efter Lidingöbron ligger bostadsföreningen Hjiertagården. Seniorboende för 55-72 år, med klubbhus, restaurang och andra faciliteter som gör livet trevligare för pigga pensionärer.

Micasa
Micasa har 10 fastigheter med totalt 700 lägenheter runt om i Stockholm avsedda för seniorer, 65+. Alla seniorbostäder är hyresrätter och kan hyras av stockholmare som är över 65 år. Fler lägenehter håller på att byggas!

Rönningeborg, Salem
Seniorbostäder för 55+. En bostadsrättsförening enbart öppen för 55+. Föreningen anordnar mycketaktiviteter, har restaurang, bibliotek, biljardrum och kan ge viss service. Ett perfekt boende för lite äldre med mycket gemenskap! 

Seniorgården AB
Attraktivt boende i bostadsrättsform för 55+. Anpassat efter seniorers behov av trygghet, funktionalitet och viss service via Seniorgårdens Boförmåner. Det finns även gemensamhetslokaler och ofta övernattningsrum för släkt och vänner. Finns runt om i Sverige och är ett dotterbolag till JM AB.
Ett exempel är Tyresö Strandtorg

Seniorgården, Västerhaninge
Vid den gamla Prästgården bygger Seniorgården seniorbostäder med b la gemensamhetslokal. Dessutom byggs ett par nya villor/radhus i anslutning. Alla boende erbjuds Seniorgårdens Boförmåner, tjänster och erbjudanden till ett förmånligt pris. Till exempel erbjuds städning, tvättning, fönsterputsning mm.

Sikreno Strand, Stocksund
Bostadsrättsförening med trevliga lägenheter i Stocksund. Bra geografiskt läge nära Roslagsbanan och vattnet vid Stocksundet.

Sollentunahem, Sollentuna
I Edsberg och Häggvik erbjuder Sollentunahem seniorbostäder med bekvämt boende för de som är över 55.

Syrengården, Saltsjöbaden
I gamla Saltsjöbaden finns bostadsrättsföreningen Syréngården där man erbjuds ett aktivt seniorliv och får bidra med egna arbetsinsatser. Inflyttning när man är mellan 55 och 70 år.

Svenska bostäder har seniorlägenheter för 55+ resp 65+. Kriteriet för de boende är att de inte ska ha några hemmavarande barn. 

Telgebostäder, Södertälje
Telgebostäders seniorboenden vänder sig huvudsakligen till åldersgruppen över 65 år som önskar ett bra boende. Lägsta inflyttningsålder är 55 år. 


Seniorbostad.se  har ansträngt sig för att få alla uppgifter korrekta. Skulle det trots det smyga in sig felaktigheter kan vi inte ta ansvar för detta.  info(a)seniorbostad.se